Lusteri, lampe, fenjeri, plafonjere, LED sijalice

Robna kuća Zeničanka,

Zenica

Ideje za rasvjetu Vašeg životnog prostora

Ambijentno osvjetljenje
Praktično osvjetljenje

Akcenat

Koristite akcentno osvjetljenje za isticanje posebnih predmeta u Vašoj sobi. Kamin, omiljena slika ili ćup će doći do izražaja uz akcentnu lampu. Ove lampe se mogu postaviti na plafon ili na zid i usmjeriti prema objektu u fokusu.

Da bi akcentno osvjetljenje privuklo pažnju, mora usmjeriti pet puta više svjetlosti na fokusnu tačku u odnosu na normalno osvjetljenje okoline.

Ambijent

Stilski lusteri, plafonjere i zidna svjetla mogu napraviti toplu atmosferu u Vašoj dnevnoj sobi. Ambijentno svjetlo ne stvara odsjaj i pruža generalno osvjetljenje koje daje osjećaj udobnosti i privlačnosti. Koristite ova svjetla kad želite da ravnomjerno osvijetlite površinu, tako da izvor svjetlosti ne upada u oči. 

Pošto je ovo najčešće korišten tip osvjetljenja, najviše se isplati uložiti u štedljive sijalice, kao i prekidače koji omogućavaju smanjenje nivoa svjetla. 

Dekorativno

Dodajte nešto interesantno u Vašu sobu da biste privukli pažnju i napravili je zanimljivom. Stolne lampe, viseći fenjeri i zidne svijeće čine karakter sobe i prave je unikatnom. Svaka dnevna soba treba imati bar jednu dekorativnu svjetiljku.

Praktično

Koristite praktična svjetla za svakodnevne zadatke, kao što su čitanje knjige u Vašoj omiljenoj fotelji ili crtanje za radnim stolom. Stone i podne lampe sa pokretnim stalkom su savršene za ovakve situacije. Koristite jaču sijalicu. 

Za sve Vaše rasvjetne potrebe, posjetite nas u Salonu Domea u robnoj kući Zeničanka.

Akcentno osvjetljenje
Dekorativno osvjetljenje